Știri locale, Toate știrile

(VIDEO) Bronz pentru Anastasia Nichita la campionatele europene de la București

Originară din Tătărești, Strășeni, Anastasia Nichita a obținut medalia de bronz la campionatele europene de seniori care se desfășoară la București.

În lupta decisivă pentru medalia de bronz în categoria de greutate 57 kg, sportiva din Rep. Moldova s-a impus în fața franțuzoaicei Mathilde Hélène Rivière (8-7). În fazele eliminatorii Anastasia Nichita a trecut în ordine de germana Elena Brugger, poloneza Maria Wrezesien și norvegiana Grace Bullen. În semifinale, sportiva noastră a cedat în fața ucrainencei Tetyana Kit, astfel ajungând să lupte doar pentru locul 3.

În urmă cu o lună Anastasia Nichita a devenit campioană europeană la tineret, iar pentru această performanță Guvernul i-a acordat un apartament în Chișinău. Cheile i-au fost înmânate de premierul Pavel Filip, și el originar din Strășeni, ales recent deputat pe această circumscripție.

La competiția găzduită de Sala Polivalentă din București participă peste 600 de sportivi din 40 de ţări. Republica Moldova este prezentă la concurs cu 10 sportivi la lupte libere, 7 la lupte greco-romane și 5 la lupte feminine.

 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri