Acasă, Știri locale, Toate știrile

Ce l-a întrebat un bărbat pe Pavel Filip la Țigănești: ”Dacă vă alegem, dvs. …”

Locuitorii din satele Țigănești și Onești din raionul Strășeni au avut, duminică 27 ianuarie, o zi productivă. Ei au discutat despre problemele din localitățile lor, dar și planul de dezvoltare a acestora, cu premierul Pavel Filip, candidat la funcția de deputat pe circumscripția Strășeni.

În timpul discuțiilor, locuitorii și-au exprimat dorința ca lucrările de gazificare să fie continuate. De asemenea, să fie identificate soluții pentru comercializarea recoltelor de struguri, dar și pentru revitalizarea livezilor care sunt lăsate în paragină. Locuitorii din Onești spun că în topul problemelor ce trebuie rezolvate este reparația drumului Țigănești-Onești-Codreanca. Pavel Filip avut o noutate bună pentru ei, în acest an, pentru  reabilitarea acestui drum a fost alocată suma de circa 8 milioane de lei. Alte proiecte de modernizare a infrastructurii, dar și de dezvoltare a localităților, sunt incluse în planul “DACIA”, elaborat de Pavel Filip.

Pavel Filip, în discuții cu oamenii de la Țigănești

O zi cu soare la Țigănești, #Straseni, unde am avut o discuție de suflet cu oamenii din sat. Am discutat despre #planulDACIA #pentruStraseni și, în special, despre proiectele de dezvoltare a infrastructurii în Țigănești. Le-am promis locuitorilor că voi reveni aici de fiecare dată, când voi fi invitat, inclusiv de Duminica Mare. 🙂 Indiferent daca voi fi sau nu ales, Strășeniul e casa mea si aici vreau să-mi trăiesc bătrânețile.

Опубликовано Pavel Filip pentru Strășeni Воскресенье, 27 января 2019 г.

Locuitorii celor două sate au rămas impresionați de abordarea pragmatică a lui Pavel Filip.

”Suntem încrezători că nu ne-a mințit. Că într-adevăr îl doare sufletul de Moldova,  de raionul său și vom avea un om aproape, al nostru”.

”Suntem mulțumiți de discuțiile de astăzi. Au fost majorate salariile, suntem satisfăcuți.”

”O impresie foarte bună că a mărit salariile. La mine s-a majorat cu peste o mie de lei. Asta nu este o promisiune, dar este o faptă reală”.

Pavel Filip a spus că ține foarte mult la raionul său de baștină – Strășeni și a decis că la bătrânețe se va reîntoarce cu traiul în casa părintească.

”O să fiu ales, nu am să fiu ales, eu oricum, pentru bătrânețe, mi-am pregătit casa de la Pănășești pe care am moștenit-o și acolo am să trăiesc. Vreau să fac din această regiune cel mai dezvoltat industrial raion. O să avem investiții, o să avem locuri de muncă. Oamenii vor primi salarii, va fi consum și atunci va fie o viață mult mai intensă”, a spus Pavel Filip.

Locuitorii din Țigănești au spus că îl așteaptă pe premier să revină cât mai curând.   Iar un locuitor l-a întrebat: ”Dar dacă noi vă alegem, dvs. peste un an puteți să mai veniți la noi, de exemplu, de Duminica Mare?”. Pavel Filip a spus că va accepta cu plăcere invitația.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri