Acasă, Știri locale, Toate știrile

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis la Lozova (VIDEO)

Locuitorii satului Lozova, dar și din alte cinci localități învecinate, vor fi mai protejați de incendii. În localitate a fost inaugurat un post de salvatori voluntari. Stația a fost deschisă cu susținerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Noul post de pompieri va deservi 15 mii de locuitori din satele Lozova, Stejereni, Dolna, Vorniceni, Micleușeni și Huzum. În cadrul postului sunt angajați 9 pompieri voluntari, care au în dotare o autospecială de model “Tatra”, oferită de salvatori polonezi în cadrul programului Polish Aid. Angajații IGSU vor acorda asistența metodică și practică necesară pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Bugetul total al proiectului a fost în mărime de peste 157 mii lei.

Potrivit IGSU, acesta este al paisprezecelea post de  pompieri voluntari deschis în Republica Moldova. Salvatorii din stațiile voluntare intervin primii în situații de risc, până la sosirea echipelor specializate de pompieri și salvatori.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri