Acasă, Știri locale, Toate știrile

Trofeul “Școala Bărbăției” a ajuns la Strășeni

Trofeul ediției a 19-a a concursului “Școala Bărbăției” a fost câștigat de o echipă de tineri din raionul Strășeni. Cel mai popular concurs desfășurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  a avut loc recent la Ungheni, iar la el au participat echipe de elevi din raioanele Ungheni (trei echipe), Călărași ( o echipă ), Nisporeni (o echipă) şi din Strășeni (două echipe).

Șeful Serviciului Protecției Civilă din Strășeni, Dumitru Miron,  a menționat că la eveniment au participat doar echipe de elevi din clasa X-a. ”Din Strășeni la competiția bărbăției au fost delegate două echipe, una de la liceul „Mihai Eminescu” din oraș și o echipă de la liceul „Alecu Russo” din localitatea Cojușna. Timp de trei săptămâni echipele au fost antrenate de către colaboratorii Serviciului Protecției Civilă, iar unele probe de antrenament, care necesitau echipament special, au fost desfășurate în capitală. Munca nu a fost în zadar, echipa „Gașca tinerilor agenți” din Cojușna s-a întors acasă învingătoare”, a spus Miron.

Echipa câștigătoare, cinci băieți și cinci fete, pe lângă trofeu au mai primit şi echipament sportiv. “Este un motiv de mândrie pentru noi, știm că avem tineri curajoși şi care se vor descurca în orice situație”, a mai spus Miron.

Adolescenții ne-au spus că probele au fost dificile, însă, au meritat efortul. ”În acest concurs trebuie să te autodepășești, să treci peste disconfortul fizic. Pentru mine a fost o lecție de viață”, ne-a spus Adrian din Cojușna.

 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri