Acasă, Știri locale, Toate știrile

(VIDEO) Școala sportivă din Strășeni va fi reconstruită din temelie: E bine ca tineretul să aibă ocupație

Școala sportivă  din  Strășeni va fi reconstruită și modernizată. Pentru asta Guvernul a alocat 7 milioane de lei. Locuitorii orașului consideră inițiativa – una foarte bună.

“E bine pentru tineret, să aibă ocupație să nu plece în țările străine”, spune o doamnă din oraș. Iar un adolescent confirmă că tinerii demult așteaptă un asemenea proiect: “Școala sportivă este foarte importantă pentru copiii care vor să facă sport”.

Directorul adjunct al școlii sportive din Strășeni, Sergiu Răileanu, spune că modernizarea le va permite discipolilor săi să-și crească performanțele. “Avem discipoli foarte puternici.  Nichita Anastasia este campioana lumii,  iar Drăguțanu Mariana –  campioana Europei, ambele la lupte libere.  Cinci  elevi sunt în selecționata Moldovei.”

Președintele raionului Strășeni, Mihai Popa, spune că pentru a spori performanțele sportive în raion este nevoie de investiții.  “Cei care vor să facă sport de performanță au nevoie de o infrastructură  dezvoltată.” De aceea proiectul este prevăzut să răspundă nevoilor tinerilor sportivi.

Alocațiile financiare corespund obiectivului anunțat de premierului Pavel Filip de a investi și de a moderniza domeniul educației și cel de tineret. “Ca să avem un viitor prosper, dar și să putem ajunge din urmă țările Uniunii Europene după nivelul de dezvoltare, trebuie să investim în educație. Numai o națiune bine educată și instruită poate oferi soluții durabile de dezvoltare pe termen lung”, afirmă Pavel Filip.

“Clădirea principală a școlii sportive este una adaptată. Pe timpuri a fost un cinematograf de vară. Această clădire va fi demolată.  În primăvară începem o nouă construcție modernă, care să corespundă tuturor cerințelor și rigorilor de sport. Clădirea nouă va cuprinde sala mare de sport, blocurile sanitare,  oficii pentru administrația școlii”, descifrează proiectul președintele raionului.

Sergiu Răileanu, directorul adjunct al școlii sportive, este convins că, după modernizare,  școala va corespunde necesităților. ,,Trebuie să fie toate comoditățile, dimensiunile terenurilor sportive să corespundă cerințelor, pentru că în acea veche doar terenul de volei corespunde. Să fie cabine de baie și vestiare comode.”

Valoarea totală a proiectului de modernizare a școlii este de 16 milioane de lei.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri