Acasă, Știri locale, Toate știrile

Sărbătoare mare la Sireți – 426 de ani de la prima atestare a satului (VIDEO)

Pavel Filip la hramul din satul Sireți. De ce surprize au mai avut parte localnicii

Pavel Filip la hramul din satul Sireți. De ce surprize au mai avut parte localnicii

Опубликовано PUBLIKA.MD Среда, 22 мая 2019 г.

Chef de zile mari în satul Sireţi din raionul Străşeni. Sătenii au sărbătorit miercuri, 22 mai, hramul localităţii. Tradiţional s-a cântat şi s-au încins hore. Alături de săteni a fost şi premierul Pavel Filip, care este originar din acelaşi raion, potrivit publika.md.Sătenii s-au pregătit ca la carte pentru sărbătoare. Pe lângă programul artistic, a fost organizată şi o expoziţie de dulciuri.

Premierul Pavel Filip a decis să-i felicite personal pe localnici cu ocazia celor 426 de ani de la prima atestare a satului Sireţi.”Consider că este o tradiţie foarte frumoasă în Moldova de a sărbători hramul localităţilor. În aceste zile primim oaspeţi, în aceste zile parcă cu toţii devin mai buni”, a declarat premierul Pavel Filip.

Încântaţi de vizită, oamenii s-au grăbit să facă poze cu premierul, iar gospodinele au pregătit bucate tradiţionale pentru oaspetele satului.

În cadrul vizitei, premierul a mers şi la Casa de Cultură din sat, care acum este reparată din banii Guvernului. Proiectul este de peste 250 de mii de lei.  În curând, în satul Sireţi urmează să fie reparat liceul şi două grădinițe. Mai mult, Guvernul a alocat 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor străzi în cadrul proiectului „Drumuri Bune 2”.

 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri