Acasă, Politic, Știri locale, Toate știrile

Pensii mai mari pentru peste 20 de mii de pensionari din Strășeni

Peste 20 de mii de persoane (20 417) din raionul Strășeni vor beneficia, începând cu 1 aprilie, de indexarea pensiei cu 5,3%. Este vorba de aproape 18 mii de pensionari pentru limita de vârstă și de peste 2 500 de beneficiari de alocații.

În total, în țară, de la 1 aprilie curent, vor primi pensii indexate peste 690 mii de persoane. Asta  după ce Guvernul a aprobat, prin asumare de răspundere, modificarea formulei de indexare a pensiilor. Dacă până acum pensiile erau indexate în funcție de creșterea prețurilor pentru anul precedent, conform noii formule acestea sunt indexate în conformitate cu media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani.  Astfel, suma indexării (5,3%) este de aproape două ori mai mare decât ar fi fost dacă era aplicată formula veche.

Într-o postare pe Facebook, premierul Pavel Filip, deputat ales în Strășeni, afirmă : Am revizuit formula de indexare pentru a asigura o creștere mai mare a pensiilor. Grija pentru oameni rămâne prioritatea noastră de bază. De aceea și de Paști vom acorda câte 600 de lei pentru cei care au o pensie mai mică de 2 mii de lei, dar și pentru beneficiarii de alocații sociale. Vom continua cu FAPTE pentru oameni.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri