Acasă, Oameni din Strășeni, Știri locale, Toate știrile

O familie cu cinci copii din Căpriana a rămas pe drumuri, după ce un incendiu le-a distrus casa (VIDEO)

O familie cu cinci copii din satul Căpriana a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a fost făcută scrum

O familie cu cinci copii din satul Căpriana a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a fost făcută scrumhttp://www.canal2.md/news/o-familie-cu-cinci-copii-din-satul-capriana-a-ramas-pe-drumuri-dupa-ce-casa-in-care-locuia-a-fost-facuta-scrum_105838.html

Опубликовано Canal 2 Четверг, 4 апреля 2019 г.

O familie cu cinci copii din satul Căpriana, raionul Strășeni a rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa în care locuia a fost făcută scrum. Acum, cei şapte membri ai familiei se înghesuie într-o anexă de câţiva metri pătraţi amplasată în curte. Tot ce îşi doresc copiii, dar şi părinţii este să aibă o casă a lor, potrivit Canal 2.

„Eu dorm cu două fetiţe, una la picioare şi una aici şi eu aşa. Aici dorm băieţii toţi”.

În această odaie mică stau părinţii, dar şi cei cinci copii, cel mai mic dintre care are doar patru luni, iar cel mai mare 15 ani. Tot aici, femeia găteşte mâncarea.

„E strâmt nici frigiderul deja nu îl avem, a fost dar a ars. Şi acum nu ştiu unde să punem mâncarea”, a povestit locuitoarea satului Căpriana, Viorica Ungureanu.

Femeia nu munceşte întrucât are grijă de copii, iar bărbatul lucrează în construcţii, cu 200 de lei pe zi. Cei doi spun că ar dori să cumpere o casă, dar nu au bani.

„Vrem să cumpărăm. Am găsit o casă de zece mii de euro, îmi mai cedează, tot aşa e mare larg, apă în ogradă. Rog din tot sufletul la oamenii cu inimă mare cât dă Dumnezeu, nu punem taxă să ne ajute”, a spus locuitoarea satului Căpriana, Viorica Ungureanu.

Copiii nu pierd speranţa că într-o zi visul de a avea o casă va deveni realitate.

„Aş dori foarte mult să am camera mea, să îmi fac lecţiile acolo, să am măsuţa mea atunci voi fi fericit”.

„Aş vrea să am casa mea, să am camera mea, să am tot al meu”.

Tragedia prin care trece familia nu i-a lăsat indiferenţi pe oameni. Zilnic, mulţi dintre ei le păşesc pragul.

„Am decis să venim la Căpriana să ajutăm cu ce putem băieţii aceştia un pat, o maşină de spălat, borcane, hrişcă, crupe, haine”, a menţionat donatorul, Nicolae Cucu.

Autorităţile locale susţin că intenţionează să deschidă un cont bancar pe numele femeii.

„La consiliu o să avem pusă întrebarea ca să găsim teren undeva sub construcţie şi cu sursele financiare, cât o să colectăm, o să batem pe la uşi şi o să ne străduim să construim acea casă”, a comunicat primarul satului Căpriana, Străşeni, Ion Scutaru.

Incendiul a izbucnit în data de 25 martie din cauza unui scurtcircuit. Cei şapte membri ai familiei trăiau într-o casă primită de la nişte  rude, pentru care nu plăteau, ci doar aveau grijă de gospodărie.

Persoanele care doresc să ajute familia rămasă fără casă, o pot face prin intermediul punctului de colectare deschis de Serviciul Situații Excepționale din Strășeni, strada Ștefan cel Mare nr. 9. 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri