Acasă, Oameni din Strășeni, Știri locale, Toate știrile

Drumul reconstruit Strășeni-Voinova va fi dat în exploatare până la finele acestui an (VIDEO)

După mai mulți ani de așteptări, locuitorii din cinci localități vor avea un drum nou, asfaltat, ce va face legătura cu orașul Strășeni, centrul raional. Lucrările sunt în plină desfășurare, iar acum se lucrează la porțiunea între satele Voinova și Chirianca.

Acest drum cu o lungime de 21 de kilometri nu a fost niciodată acoperit cu asfalt, iar primăvara și pe timp de ploaie era foarte dificil de circulat. Conform proiectului, traseul va fi reparat capital, va fi acoperit cu două straturi de asfalt, iar lățimea va fi de până la șapte metri, cu 2-3 benzi, în funcție de tronson. În acest scop, Guvernul a acordat 75 de milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Premierul Pavel Filip a inspectat cum decurg lucrările. Într-o postare pe rețelele sociale a menționat că ultimele 12 milioane de lei au fost alocate în acest an. “Acum se lucrează la porțiunea între Voinova și Chirianca. De acest drum se vor bucura însă locuitori din orașul Strășeni și din localitățile Ghelăuza, Recea, Zubrești, Chirianca și Voinova. Într-un ceas bun!”, a precizat premierul Filip, deputat ales pe Circumscripția Strășeni.

În inspecție la drumul Strășeni-Voinova

Chiar dacă azi la Voinova e hram, se muncește la 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗦𝘁𝗿𝗮̆𝘀̦𝗲𝗻𝗶-𝗩𝗼𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮. 𝟮𝟭 𝗸𝗺 de drum. Un proiect în valoare de 𝟳𝟱 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶. Ultimele 12 milioane de lei le-am alocat anul acesta. Acum se lucrează la porțiunea între Voinova și Chirianca. De acest drum se vor bucura însă locuitori din orașul Strășeni, Ghelăuza, Recea, Zubrești, Chirianca și Voinova. Într-un ceas bun! 🙂

Опубликовано Pavel Filip pentru Strășeni Среда, 22 мая 2019 г.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri