Acasă, Știri locale, Toate știrile

Decizie de la noul guvern: de 3 ori mai puțini bani pentru drumuri în Strășeni. Primarul municipiului anunță micșorările

La 2 luni de la intrarea în funcție, noul guvern a decis să taie din alocațiile pentru drumuri. Mai exact, dacă pentru raionul Strășeni anterior fuseseră alocate 81 milioane de lei pentru programul Drumuri Bune 2, actualul guvern condus de Maia Sandu a decis să reducă sumele alocate de mai bine de 3 ori. Fostul Guvern alocase 81 milioane de lei pentru Drumuri Bune, actualul guvern a tăiat până la 26 milioane. Primarul orașului Valentina Casian confirmă micșorările, menționând că ”noul Guvern a solicitat recalcularea finanțelor”:  ”Este micșorată suma prevăzută inițial, respectiv, și volumul de lucrări planificat pentru fiecare localitate în parte, administrația publică locală din municipiul Strășeni solicitând redistribuirea finanțelor și executarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legale”.

Deputatul de pe circumscripția 20, fostul premier Pavel Filip, în perioada mandatului căruia alocările pentru raionul Strășeni au ajuns la o cifră record de peste 130 milioane de lei pentru drumuri în total, critică decizia noului guvern: ”Ce le spunem oamenilor, stimați guvernanți? Asta e răzbunarea? Ați confundat. Urma să vă răzbunați pe PDM, nu pe oameni.

Actualul guvern nu are experiența și nici dorința să repare drumuri. Nu este o prioritate pentru ei. Pentru ei contează să-și numească membrii de partid în funcții și să politizeze instituții. Drumuri, școli, grădinițe, pensii, salarii? Nu, n-am auzit.
E păcat. E păcat pentru că pe oameni nu-i interesează aranjamentele voastre de coaliție de conjuctură și înțelegerile voastre “temporare”. Oamenii vor o viață mai bună: pensii, salarii, drumuri, educație, infrastructură. Și e clar că voi nu știți cum să faceți asta. Plecați.”, mai spune Filip.

Președintele raionului Mihai Popa afirmă că situația este regretabilă: ”Este mare păcat, pentru că aceste porțiuni au fost propuse spre reparare după consultări cu cetățenii. Am mers personal și eu, și colegii mei, ca să discutăm cu oamenii și să vedem care sunt porțiunile pe care le doresc reparate. Știu că la Strășeni oamenii fac diferența dintre fapte și vorbe și vor ști să-i aprecieze pe cei care se ocupă de drumuri, grădinițe, școli, salarii, pensii, centre de sănătate. Acum guvernarea nu se ocupă de oameni, se ocupă de răfuieli politice și răzbunare”.

În luna aprilie guvernul Filip a alocat 2,7 miliarde de lei pentru proiectul Drumuri Bune 2. Odată cu venirea guvernului ACUM-PSRM, mai multe proiecte inițiate de fostul guvern au fost anulate, așa ca ”Un doctor pentru tine”, ”O nouă viață”. Pentru programul ”Prima Casă” s-au majorat dobânzile și s-au redus de câteva ori sumele alocate, iar programul ”Drumuri bune” a fost redus și el.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri