Acasă, Știri locale, Toate știrile

Cantină renovată la Liceul M. Eminescu din Strășeni, iar părinții pot urmări electronic ce mănâncă la școală copiii lor

Cantina renovată de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu a fost inaugurată astăzi la Strășeni. Aceasta a fost reparată şi dotată cu mobilier nou în cadrul proiectului pilot de alimentaţie, cu servicii externalizate, implementat în instituţiile educaţionale din raionul Străşeni din aprilie curent.

Pentru lucrările de reparaţie şi dotarea cantinei cu mobilier şi echipament modern, investitorul lituanian a cheltuit peste 270 de mii de lei. Astfel, peste 1000 de elevi care învaţă aici se bucură de condiţii mai bune de alimentaţie şi de un meniu mai variat. Iar bucătăresele – de condiţii mai bune de muncă.

La eveniment a ținut să fie prezent și deputatul de Strășeni Pavel Filip. Proaspătul președinte al PDM a menţionat că proiectul de externalizarea a serviciilor de alimentaţie în instituţiile educaţionale a fost lansat la iniţiativa sa şi a ţinut să vadă personal rezultatele acestuia. Liderul PDM a precizat că acest proiect îmbină două priorităţi majore: educaţia şi infrastructura.

„Educaţia şi infrastructura sunt 2 dintre cele 3 priorităţi ale guvernului pe care l-am condus şi m-am bucurat să particip la un eveniment care înseamnă investiţii în aceste două domenii. Pe de o parte, prin achiziţiile centralizate este îmbunătăţită calitatea produselor alimentare. Pe de alta, este dezrădăcinată birocraţia, care provoca corupţie în sistem”, a spus Pavel Filip.

La liceu a fost implementat şi un sistem electronic, care oferă părinţilor posibilitatea să urmărească online când şi cu ce se alimentează copiii lor. Unii elevi vor începe să utilizeze brăţări electronice. Elevii s-au arătat  satisfăcuţi de noile condiţii de alimentaţie, remarcând meniul mai variat şi bogat în vitamine. „Ţara are nevoie de o generaţie sănătoasă, iar aceasta înseamnă o alimentaţie sănătoasă”, a menţionat liderul democraţilor.

Compania lituaniană care implementează proiectul de alimentaţie, cu servicii externalizate în raionul Străşeni a făcut până acum investiţii de 2 milioane de lei în infrastructura şcolilor şi grădiniţelor.

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri