Acasă, Știri locale, Toate știrile

Campania „Un doctor pentru tine” continuă la Strășeni

Peste 80 de locuitori din raionul Strășeni din grupurile de risc sporit de a dezvolta cancer au fost consultați de medici oncologi în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. Majoritatea persoanelor verificate au primit recomandări pentru investigații suplimentare la Institutul Oncologic din capitală.

Tot în cadrul lunarului oncologic, care s-a desfășurat pe parcursul lunii februarie, cei doi medici oncologi detașați la Strășeni au organizat seminare de informare în cadrul cărora au vorbit despre factorii de risc, dar şi despre necesitatea screeningului pentru depistarea precoce a cancerului. La seminare au participat medicii din localitățile din raion, dar şi pacienții din spitalul raional.

De asemenea, pentru prevenirea cancerului mamar, în ultimele cinci luni, 1159 de doamne din raionul Strășeni au trecut controlul mamografic.  În urma acestor investigații au fost depistate șapte paciente cu cancer, 26 femei cu tumori benigne şi 111 cu mastopatii severe.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, în luna februarie, 3151 persoane din țară au fost consultate de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat la echipele multidisciplinare, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. În urma investigațiilor, peste 690 moldoveni au fost incluși în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigații suplimentare la Centrul Consultativ Diagnostic al Institutului Oncologic.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în luna august 2018, la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii medicale specializate. Potrivit premierului, indiferent de localitatea în care trăiește , sat sau oraș, fiecare cetățean trebuie să aibă posibilitatea de a beneficia de servicii medicale specializate calitative.

 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri