Acasă, Știri locale, Toate știrile

Au început lucrările de reconstrucție a drumului Strășeni-Voinova, care leagă cinci localități (VIDEO)

O veste foarte bună pentru locuitorii din satele Ghelăuza, Recea, Zubrești, Chirianca și Voinova. Au început lucrările de reabilitare a drumului care leagă aceste sate de raionul Strășeni.

Oamenii din sate spun că demult așteaptă repararea acestei porțiuni de drum pe care circulă în fiecare zi. Bătrânii locului spun că traseul nu a fost acoperit niciodată cu asfalt. Cel mai dificil, pe această porțiune de drum, se circulă primăvara și toamna, când se topește zăpada sau când plouă.

,,Vrem un drum ca în Europa, pe care să mergem la Chirianca, Strășeni și Chișinău”, spun locuitorii din Voinova.

Cei mai bucuroși de demararea lucrărilor de reparație a drumului sunt șoferii. Potrivit lor, drumurile proaste le deteriorează automobilele și lunar sunt nevoiți să cheltuiască bani pentru reparații.

Oleg Secrieru, reprezentant al Agenției de Dezvoltare Regională, spune că vor fi reabilitați 21 de kilometri de drum. Banii pentru reparația tronsonului Strășeni-Voinova, aproape 75 de milioane de lei, au fost alocați încă la finele anului 2018 din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Ion Codița, reprezentantul companiei care efectuează lucrările de reparație, a menționat că traseul va fi reparat capital, va fi acoperit cu două straturi de asfalt, iar lățimea va fi de până la șapte metri, cu 2-3 benzi, în funcție de tronson.

 

Cine credeți că va câștiga alegerile din 24 februarie la Strășeni?
2696 voturi · 2696 răspunsuri